-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12833 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

بعضي از مراجع تقليد فرموده اند گوش كردن به آهنگها و موزيكهايي كه از راديو و تلويزيون پخش مي شود حرام است و گوش كردن به آن گناه است آيا اين مسايل صحت دارد؟ و همچنين نگاه كردن به فيلمهاي خارجي گناه دارد؟



درمورد موسيقي هاي تلويزيون نيز گفته شده كه اگر مكلف آنها را ازنوع موسيقي مطرب ولهوي مناسب با مجالس لهوي ميداند، گوش دادن براي او جائز نيست، منتها بايد درباب نهي از منكر دقت كند زيرا نهي ديگران ازگوش دادن موسيقي ازباب نهي از منكر منوط به اين است كه احراز نمايد كه آنان هم آهنگ هاي مزبور را ازنوع موسيقي حرام مي دانند1 اين نكته ازمسائل مهمي است كه متأسفانه به آن كمتر دقت مي شود.

به عبارتي ديگر بايد گفت : صدا وسيما حجت شرعي نمي باشد لذا مقام معظم رهبري فرمودند آنچه را كه مطابق با شريعت است گوش دهند ونگاه كنند وآنچه را كه حرام است رها كنند.

وجناب استاد جوادي آملي مي فرمودند بوالله العليم العظيم بعضي از برنامه هاي صدا وسيما سُم روح شماست مراقب ومواظب باشيد، البته انسان منصف، خوبها را بد نمي داند؟!

درخصوص سؤال شما براي اطمينان بيشتر متن استفتائي كه ازمقام معظم رهبري شده است را مي آوريم :

س : گوش دادن به نوارهايي كه توسط وزارت ارشاد يا حوزه هنري سازمان تبليغات تهيه مي شود وازنظر آنان مجاز است چه حكمي دارد؟

ج : اگر فيلم ها يا نوارها به نظر مكلف عرفاً مشتمل بر غنا يا موسيقي مطرب ولهوي مناسب با مجالس لهو وگناه باشد، توزيع وعرضه آنها وهمچنين ديدن و گوش دادن به آنها براي او جايز نيست ومجرد تاييد برخي از ادارات مربوطه زماني كه نظر مكلف درتشخيص موضوع بانظر تاييد كنندگان مخالف است دليل شرعي براي جواز محسوب نمي شود.2

احساس تعهد، مسئوليت پذيري و دغدغه شمادرهدايت نسل جوان بسوي رستگاري وباز داشتن آنها از ورود به فساد وتباهي را ارج مي نهيم وجهت استحضار شما شرايط امر به معروف ونهي ازمنكر و چگونگي برخورد با جوانان را يادآور مي شويم :

امر به معروف ونهي ازمنكر به عنوان اصل نظارت همگاني در جامعه اسلامي يكي از ويژگيهاي نظام تربيتي اسلام است، بايد انديشه وتفكر در جامعه رواج يابد كه درجامعه اسلامي برخلاف جوامع غربي همه افراد نسبت به يكديگر مسئوليت دارند زيرا هر جامعه وامت داراي سرنوشتي مشترك است و اعضاي جامعه همانند مسافران يك كشتي هستند كه اگر درگوشه اي از آن يك فرد سوراخي ايجاد كند همه غرق خواهند شد. انحراف و آلودگي افراد جامعه ايجاد سوراخ در كشتي متلاطم و خروشان زندگي است كه مي تواند به سعادت و رستگاري جامعه لطمه وارد سازد.







و مآخذ :

(1) اجوبه الاستفتائات مقام معظم رهبريحفظه ا...،ج2،ص23

(2) اجوبه الاستفتائات ج 2، ص 42، به نقل از كتاب مسائل جديد از ديدگاه علماء ومراجع تقليد، ج3 ، تهيه وتنظيم : سيد محسن محمودي

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.